Новини относно проект RUSTIK

2. Новини от МИГ - Троян, Априлци, Угърчин относно Проект RUSTIK.

🌿🚀 Зелен преход в селските райони: Био истории от Троян, Априлци и Угърчин!
 
Здравейте, любознателни приятели от общините Троян, Априлци и Угърчин! 🌍
 
Декември пристига с магията на споделянето и разказването на истории! В този последен месец от 2023 г., бихме искали да разкрием пред вас част от нашите любопитни открития. Започваме с разказ за Зеления преход, който се случва и по нашите земи, но някак тихо и безшумно. Заслужава си да го опознаем и да се вдъхновим от него! 🌿
🌾 Данните ни казват, че 70 % от селските райони в Европейския съюз са като нашите – обезлюдяват се, но пък са пълни с възможности! Биологичното производство е една от многото, при това не само за отглеждане на здравословна и вкусна храна, но и за завръщане на хора в региона, които да го практикуват.
🌿 Защо биологичното производство и защо в територията на МИГ ТАУ? Млади фермери в Троян, Априлци и Угърчин се впускат в този зелен свят, придавайки нов живот на семейните ферми или просто връщайки се «назад към природата». Те искат нещо повече от своята храна – искат сезонно, чисто и местно, а биологичното производство е тяхната пътека към това!
🚀 RUSTIK и биологичното производство в територията на МИГ ТАУ – В рамките на проекта RUSTIK разбрахме, че територията на МИГ ТАУ е първа в област Ловеч по брой регистрирани биологични производители. От общо 103 биологични производители в област Ловеч, 57 са активни и работят земи в нашите три общини:
25 в Угърчин;
30 в Троян;
2 в Априлци.
🌟 Бъдещето е в здравословната местна храна! Имаме много от нея тук, но предстои да я опознаем и оценим!
🌱 След няколко дни ще ви разкажем и за това какво произвеждат тези 57 био производители, както и за нови вълнуващи открития, които правим, заедно с вас, по проекта RUSTIK! 🌍
Да споделяме, обичаме и растем заедно! 🌿💚
Няма налично описание на снимката.

Вашият коментар