Новини от МИГ Троян – Априлци – Угърчин относно Проект RUSTIK.

Декември е време за равносметки за изминалата година, а и за планове за бъдещата!🌟

2023 г. беше първата година за активна работа по RUSTIK. Поставихме основите на един успешен и насочен към актуалната социално-икономическа ситуация в нашия регион проект:

🚀 Работихме заедно със Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и партньори от 25 европейски държави. Целта, която ни обединяваше и движеше напред през последната година, беше да разберем какво наистина се случва в селските райони и как те могат да бъдат подпомогнати в прехода към по-устойчива околна среда и икономика.

👥 Около 50 жители на територията на МИГ-ТАУ (граждани, бизнес и общински представители, читалищни дейци, медиатори и редица други) участваха в дейностите по проекта, споделяйки своето мнение за регионалното развитие и предизвикателствата пред нашите общини – Троян, Априлци и Угърчин.</p>

🌟 Срещите с местните жители бяха ценни, интересни и вдъхновяващи! Всички ние, а и самите участници, видяхме колко е важно да излезем извън рамките на обичайното ежедневие и да обменим идеи, информация и знание. Вашата ангажираност е ключова за успеха на проекта, и ние сме благодарни за вашия принос!

🏆 Споделената от вас информация послужи за разработването и на първите анализи&nbsp; от колегите от Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Така разбрахме колко малко знаем например и за храните, и за напитките, които се произвеждат на територията ни, за хората, които го правят, за това с какво се храним. Как и дали си сътрудничат бизнесите в агро-хранителните вериги на територията 

🏆 Нашата роля в RUSTIK е да изучаваме територията си и да бъдем нейни посланици в Европа, като разказваме за нея, с анализите, които правим. Гордеем се, че получихме втора награда за комуникационен лидер сред 14 други Европейски държави на международна конференция в Каталуня, Испания. Това е награда, която ни дава стимул да продължим да работим заедно с вас и чрез проекта да търсим отговори на редица ключови за региона ни въпроси.

🌱 В следващите седмици и месеци ще споделяме с вас „неразровеното злато“, което откриваме в нашия район – различни възможности за развитие и впечатляващи факти и истории, които ще се радваме да обсъдим с вас и през новата година!

Благодарим ви за активното участие и подкрепата през цялата година!

🌍 #RUSTIK #RuralLivingLab #LivingLab #Троян #Априлци #Угърчин #Общност #Заедно

TAU Comm strat Rustik 

Вашият коментар