Новини относно проект RUSTIK

🌿💚 Нова хранителна био история от община Угърчин! 💚🌱

Привет, приятели на територията на Троян, Априлци и Угърчин! С радост ви представяме следващата част от нашата приказка за здравословна местна храна «Био истории от Троян, Априлци и Угърчин»  Днес започваме с историята за «непознатото съкровище» на Угърчин.

🌾🌟 Угърчин: Пътят към Златната Мина на Здравословната Местна Храна!

Да стъпиш в Угърчин, е като да откриеш съкровище, при това не къде да е, а в храната! 🌿💚

🌱 Биологичното Производство: Неподозирана Златна Мина? – За Угърчин, биологичното производство е като „неоткрито злато“. На обща площ от 2368,5 декара, 20 земеделски и 5 животновъдни биологични стопанства отварят врати към зелената революция на здравословната местно поризведена храна. Средният размер на биологичните стопанства е 131,6 декара, като най-голямото се простира на 704,5 декара, а най-малкото, но също толкова ценно, е 23,5 декара.

🚀 Угърчин по пътя към Зелената Хранителна Промяна – Тези  25 биологични производители произвеждат заедно най-много сливи и пчелен мед, но също така малини, ябърлки, череши, орехи и шипки.

🌟 Потенциалът на Угърчин. По-голямата част от биологичните производители – 17 на брой разширяват дейността си по биологично отглеждане на култури. Има и отказали се, но са по-малко. Угърчин е стъпил на пътя на промяната. Въпрос на време е да разберем дали тя ще се окаже неподозираната «златна мина» на общината.

🌿 Угърчин – По пътя към Зелената Хранителна Промяна Угърчин не за първи път дава заявка да бъде новатор в областта на храните. Започна с трюфела, а сега добавя и биологичното производство. Какво ли се крие в историята му?

💚🌍 #ЗеленПреход #БиоРай #Угърчин

Вашият коментар